Stâna Muncel
Accesul spre această destinație se realizează cu auto de teren, dificultate medie-ușoară, la o distanță de 15km, pe drum forestier și poate fi realizat ca traseu montan cu durata de urcare 4-5 ore. La această destinație se realizeză excursii organizate cu mașini și ghid.
Drumul este superb, cu multiple zone de atracție și panoramă, iar odată ajuns acolo, ești cucerit de frumusețea locului, râmasă încă virgină și autentică și ai posibilitatea să iei o masă autentică.
Vârful Gurgumeu
Situat la 6km de resort, accesul spre acesta se face cu auto de teren si cu ghid, dificultate medie-ridicata. Accesul se poate realiza si pe picioare, cu timp de urcare 1.5h.
Sus vei găsi o priveliște minunată, de vis, un loc liniștit, știut de puțini. Deseori pe drum se găsesc ciuperci și flori de câmp.
Schitul Crasna
Construită la 1486 de către Matei Basarab, schitul se află în proximitatea resortului, la mai putin de jumatate de oră de mers. Este situat la intrarea spre vârful Muncel, iar pe langă ea curge râul Sunătoarea.
Biserica de tip bizantin, are pereți puțin înalți, decorați cu un brâu de cărămidă sub streașină și cu arcuri ce par a se rezema pe o bogată colonadă ce înconjoară biserica, cu o singură turlă octogonală așezată pe o bază pătrată deasupra naosului.
Aventura Park Mușetești
Situat la 10 minute de mers cu mașina, se regăsește un parc de aventură cu trasee prin copaci, pentru cei mici și cei mari, tir cu arcul, tiroliană și airsoft.
Este un loc ideal pentru activități în echipă și cu siguranță un loc în care cei mici vor dori să revină.
Băile Săcelu
Situată pe culoarul pe care l-a creat râul Blahniţa la traversarea dealurilor subcarpatice, staţiunea Săcelu din comuna gorjeană cu același nume este cunoscută încă din epoca romană. Apele minerale cu valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod, nămolul terapeutic şi climatul zonei au constituit factorii determinanţi ai apariţiei şi dezvoltării staţiunii. Așa se face că astăzi români din toată țara vin în Gorj, la Săcelu.
Peștera Polovragi
Situat la 25 minute de mers cu mașina, la intrarea pe cleile Oltețului se găsește intrarea în peșteră.
Cunoscută că adăpost al lui Zamolxe, Peștera Polovragi te îmbie să îi afli secretele, învăluindu-te într-o lume plină de mister, pe distanță a circa 800 de metri, în care poți vedea o multitudine de simboluri sau elemente specifice perioadei geto-dacice.
Transalpina
Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.
Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”,[2] trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).
Manastirea Icoana
Această mănăstire este cea mai nouă din Gorj, construcția lăcașului de cult din cărămidă fiind încheiată în 2014. Este aşezată în zona pitorească din nordul județului Gorj, la poalele muntelui Parâng și a fost înființată în anul 1996 la inițiativa Comitetului de binefacere „Icoana” din Bucureşti, cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca mănăstire de maici cu viaţă de obște.
Cheile Oltețului
Cheile Olteţului încep chiar din spatele Mănăstirii Polovragi şi, pentru a pătrunde în această lume, se intră pe drumul de macadam care trece prin dreapta lăcaşului de cult. Pe anumite porţiuni, drumul este săpat în munte şi ai senzaţia că stânca uriaşă se prăvăleşte peste tine. Cheile au o lungime de circa doi kilometri şi separă Munţii Parâng de Munţii Căpăţânii. Apa Olteţului taie cei doi munţi, care, la un moment dat, aproape că se întrepătrund, distanţa dintre ei ajungând la 70 de centimetri. Cheile Olteţului sunt recomandate celor care vor să scape de caniculă, pentru că temperatura este aici cu 10 grade Celsius mai mică decât la intrare, munţii înalţi şi foarte apropiaţi constituind o pavăză împotriva razelor solare
Mănăstirea Polovragi
Mănăstirea Polovragi are o vechime de 500 de ani (1505), ctitori de început ai acestui lăcaș sunt Radu si Pătru, fiii lui Danciul Zamona, menționați intr-un hrisov emis la 18 ianuarie 1480 de voievodul Basarab cel Tânăr (1477-1481).
Chiliile și celelalte încăperi ale mănăstirii sunt orânduite în jurul bisericii pe laturile de est, sud și vest, formând alături de zidul de incintă de pe latura de nord o adevărată cetate de apărare. Intrarea în incintă se realizează pe latura de sud printr-o poartă masivă deasupra căreia se înalță clopotnița ridicată în epoca lui Constantin Brâncoveanu.
Stațiunea Rânca
În anul 1930, Banca Populară „Gilortul” din Novaci a pus în practică proiectul lui Dumitru Brezulescu, vizând crearea unei stațiuni montane la Rânca. A început acțiunea construind 6 cabane cu câte 5 camere, iar în anul 1937 a fost dată în folosință cabana centrală din Rânca, cu contribuția primului-ministru de atunci al României, liberalul Gheorghe Tătărăscu. Până în decembrie 1989, la Rânca a mai fost construită o cabană a OJT Gorj, o cabană administrată de către Universitataea din Craiova și o cabană a sindicatelor miniere din bazinul carbonifer al Olteniei. În apropiere se afla și o unitate militară unde se realiza instrucția recruților din cadrul trupelor de vânători de munte.
Operele lui Brâncuși
Operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu ne-au învățat să descoperim frumusețea sculpturii. Artistul ne-a arătat transformarea celor mai frumoase concepte ale vieții de zi cu zi. Astăzi vrem să ne amintim de cele mai cunoscute creații: Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit.
Vederea este una extraodinara! Operele sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m. Din orice colț ai vrea să privești, peisajul iți taie respirația.